Formatie Nunta Bucuresti
Nicoleta Marin Band

Cristi Dinu (colaborator)

Cristi Dinu (colaborator)
GenresClarinet | Saxofon
Share:

Cristi Dinu (colaborator) Biography:

Incepe cariera sa  muzicala la varsta de 7 ani cand intra la Liceul de Muzica “Dinu Lipatti”, indrumat atat de catre profesorii sai dar mai ales de tatal sau, tot muzicant si el. La varsta de 11 ani incepe studiul clarinetului pe care il studiaza in paralel cu saxofonul incepand de la varsta de 14 ani. Cariera sa de muzicant incepe la 18 ani cand in gasim in Orchestra Restaurantului Pescarus-Herastrau. Experienta sa profesionala se cimenteaza de-a lungul anilor prin colaborari si angajamente atat in tara cat si in strainatate , printre care amintim:

Colaborari cu cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti (Rest. Casa Alba-Baneasa, Rest. Corpul Diplomatic, Rest. CCA, Rest. Terasa Doamnei, Rest. Margineni si altele )

A efectuat turnee in tara si strainatate cu Ansamblul Artistic al Ministerului de Interne  ”Ciocarlia”  si cu Orchestra Teatrului de Revista “Constantin Tanase” ,cu solisti consacrati pe piata showbizz-ului  : Gheorghe Turda, Steliana Sima, Aneta Stan, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Nae Lazarescu, Romica Tociu si altii.

Datorita experientei muzicale dobandite de-a lungul anilor abordeaza un vast repertoriu instrumental , atat la clarinet cat si la saxofon (caffe concert, muzica usoara internationala si romaneasca, muzica populara din toate zonele tarii, manele, muzica de petrecere).